Thread Rating:
  • 4 Vote(s) - 2.5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Engine] Knocking noise on tickover
#1
Hi,
When I start my 04 2.0HDI, there is a loud knocking noise. It remains at tickover. It is audible within the cabin. If you go outside, it is not so noticeable. I thought it might be a broken engine mount?
The car runs perfectly and the noise disappears when you drive or rev the engine.
There is nothing obviously visibly wrong from within the engine bay.
Anyone got any ideas? It sounds like something has become disconnected and is banging against the bulkhead.

Thanks for your help,

ian:thumbsup:
Reply
#2
My 1st thought would be the crankshaft pulley, they fail quite regularly on the 2.0 hdi, have a look t o see if there are iron filings around the pulley area.
Reply
#3
Hi

Looked closely for filings - nothing.

I think I need a ramp to get underneath.

Thanks anyway.

Confusedalut:
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
New PureTech 110 S&S Flai...
Last Post:Jed Clampit
Today 09:04 PM
» Replies: 3
» Views: 49
What website to pass time...
Last Post:Solent
Today 08:32 PM
» Replies: 0
» Views: 21
Berlingo Parts
Last Post:Sb12
Today 07:56 PM
» Replies: 0
» Views: 25
Rear hub nut torque setti...
Last Post:jj9
Today 07:55 PM
» Replies: 15
» Views: 238
temperatue dial
Last Post:Kokain
Today 05:28 PM
» Replies: 3
» Views: 68
Trip Computer on Type A M...
Last Post:cancunia
Today 03:50 PM
» Replies: 0
» Views: 23
Loud beeping from radio u...
Last Post:nicko
Today 03:49 PM
» Replies: 3
» Views: 110
Ligts won't go off!
Last Post:Berlingos12
Today 02:50 PM
» Replies: 10
» Views: 468
DW8 engine tapping
Last Post:brodfather11
Today 08:30 AM
» Replies: 1
» Views: 74
Washers not working
Last Post:Luis Rosa
Today 07:47 AM
» Replies: 8
» Views: 229

Locations of visitors to this page