Thread Rating:
  • 4 Vote(s) - 1.75 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
speed not working,
hi I need help with this problem

my clutch went on my and when it was repaired I had no speed clock working, the garage found nothing wrong, so auto elect did a number of checks and found all ok, he even used his laptop to bring up the speed on my clock to 70 to prove that the ecu was working, everything has been check on this car and I am going mad, the only thing I can think of is it happened when they put the new clutch in , anybody come across this before,


If you have had your clutch replaced by a garage of some kind then they will of had both your drive shafts out to split the g/box. What happens is when they replace the offside one, they use too much force getting it back in which damages the the speed sensor's drive gears / pinions. This is a common fault.
Or - they might not have plugged the cable back in.
Either way - take it back and bang the table.
There's a few posts on this subject. Confusedalut:

.pdf   dw10 speed sensor.pdf (Size: 44.14 KB / Downloads: 27)
2006 2.0hdi 600 with bench seat.  Cool
[+] 2 users say Thank You to Rustscrat for this post

well thank god I am talking to a person who seems to know about this subject, I was going out of my head, when the auto elect showed me the speedo working from his laptop and he informed me all wires are ok, sensor checked out ok, I had a feeling it was inside the gearbox, armed from what you have just said I am going down to see them, will let you know what happens

thanks for lifting the pain in my head.

[+] 2 users say Thank You to dingo1954 for this post
No worries - Let us know how you get on. :thumbsup:
2006 2.0hdi 600 with bench seat.  Cool

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.



Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Front camber out of align...
Last Post:Col
Today 10:34 PM
» Replies: 8
» Views: 110
Last Post:Jane Rushby
Today 08:43 PM
» Replies: 3
» Views: 41
Eco activated but engine ...
Last Post:Lighty
Today 08:05 PM
» Replies: 17
» Views: 391
Roof bars for VTR?
Last Post:Jed Clampit
Today 07:57 PM
» Replies: 1
» Views: 23
M49 Budget DIY Camper con...
Last Post:Jed Clampit
Today 07:42 PM
» Replies: 21
» Views: 2283
Upgrading DAB radio recep...
Last Post:Multispacer
Today 07:39 PM
» Replies: 13
» Views: 2448
Berlingo VTR to ''XTR'' l...
Last Post:Multispacer
Today 07:17 PM
» Replies: 5
» Views: 206
Faulty Radio unit [or not...
Last Post:Multispacer
Today 07:13 PM
» Replies: 1
» Views: 224
Grinding noise when steer...
Last Post:tanto
Today 05:36 PM
» Replies: 1
» Views: 111
font fog light bulb chang...
Last Post:rdfb2
Today 05:11 PM
» Replies: 4
» Views: 107

Locations of visitors to this page