Thread Rating:
  • 3 Vote(s) - 2 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
immobiliser key issues
#1
hi managed to loose my key. i got a new one cut and done by a mobile locksmith with the correct codes. Now the major issue is the immobiliser does not recognise the correct code. Is there way to sort or bypass this? I'm stuck now and really need my car. its a 1998 1.8 multispace
Reply
#2
You will need to get the key programmed to the car, this cannot be done away from the vehicle unless you have a working key to "clone"
You will need the transponder code, which is 4 characters long, and a Lexia machine or some other capable device to program the car to accept your new key.
Reply
#3
(18-09-2013, 09:01 PM)Lighty Wrote:  You will need to get the key programmed to the car, this cannot be done away from the vehicle unless you have a working key to "clone"
You will need the transponder code, which is 4 characters long, and a Lexia machine or some other capable device to program the car to accept your new key.

thanks for that it was all done with a machine but the transponder code was wrong i.e one given by citroen didnt work.
Reply
#4
The only way I know is to get the ECU un immobilised, some specialist equipment may extract the code from your BSI, but I do not have that equipment.
Reply
#5
I have the same problem only for a different cause.

I swapped the engine from a 2001 1.9 D multispace to a 1999 car. All the electronics boxes and wiring harness are from the 1999 car also orig. 1.9D. Now everything is working ok except the immobiliser is triggered with the old and the new key chip.

(I cut open the keys and exchanged chips, no help.)

I'm going to call citroen tomorrow and propably tow the otherwise functional car (and all the keys and their chips) there so they can recode everything to work together. I hope they can get it done because I can't figure it out and never anticipated that changing the dw8 engine to a dw8b would cause this kind of problem.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
1.6 hdi 90bhp Turbo and i...
Last Post:peteh80
Today 06:58 AM
» Replies: 4
» Views: 219
Running on chip oil
Last Post:polar
Today 04:07 AM
» Replies: 1
» Views: 27
Poor cold startup 1.9
Last Post:Top drive
Today 12:24 AM
» Replies: 40
» Views: 1094
2004 Berlino Aerial
Last Post:brodfather11
Yesterday 10:48 PM
» Replies: 1
» Views: 43
Washers not working
Last Post:Lighty
Yesterday 09:09 PM
» Replies: 11
» Views: 312
Reverse light switch prob...
Last Post:Col
Yesterday 07:22 PM
» Replies: 12
» Views: 272
2005 2.0 HDI Siemens pump...
Last Post:Woodyrvf750
Yesterday 07:05 PM
» Replies: 0
» Views: 40
Fuse is burning all the t...
Last Post:fernandoblas
Yesterday 05:23 PM
» Replies: 12
» Views: 419
HELP! Smashed passenger w...
Last Post:Sootyfoot
Yesterday 04:31 PM
» Replies: 2
» Views: 82
Diagnostic "gear" / Softw...
Last Post:cancunia
Yesterday 04:19 PM
» Replies: 15
» Views: 623

Locations of visitors to this page