Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 2.5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lack of vacuum to turbo 1.6 HDI
#1
Hi, been having trouble with turbo boost. I have checked the turbo itself and that seems fine. Also put a vacuum pump on the actuator and that seems fine. Then tried the vacuum pump on the pipe going to the actuator with the engine off, applied vacuum.....nothing. Started the engine with the pump still attached.... And still nothing. Pumped up vacuum and it disappeared straight away. Is this a leaking vacuum pipe or is the're a solenoid or a regulator anywhere that I don't know about. Thanks in advance.
Reply
#2
Difficult to grasp where you are testing the pipe, as they vary according to Turbo type .
Basically there is a vacuum solenoid at the back of the engine above the longest driveshaft, it is usually brown in colour.
Reply
#3
(01-10-2013, 07:31 AM)Lighty Wrote:  Difficult to grasp where you are testing the pipe, as they vary according to Turbo type .
Basically there is a vacuum solenoid at the back of the engine above the longest driveshaft, it is usually brown in colour.

SOLVED!!! Exactly that mate. Got a vacuum control solenoid from the scrappy for a tenner and the van drives like new. Brilliant.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
New PureTech 110 S&S Flai...
Last Post:Jed Clampit
Today 09:04 PM
» Replies: 3
» Views: 49
What website to pass time...
Last Post:Solent
Today 08:32 PM
» Replies: 0
» Views: 20
Berlingo Parts
Last Post:Sb12
Today 07:56 PM
» Replies: 0
» Views: 24
Rear hub nut torque setti...
Last Post:jj9
Today 07:55 PM
» Replies: 15
» Views: 238
temperatue dial
Last Post:Kokain
Today 05:28 PM
» Replies: 3
» Views: 68
Trip Computer on Type A M...
Last Post:cancunia
Today 03:50 PM
» Replies: 0
» Views: 23
Loud beeping from radio u...
Last Post:nicko
Today 03:49 PM
» Replies: 3
» Views: 110
Ligts won't go off!
Last Post:Berlingos12
Today 02:50 PM
» Replies: 10
» Views: 467
DW8 engine tapping
Last Post:brodfather11
Today 08:30 AM
» Replies: 1
» Views: 74
Washers not working
Last Post:Luis Rosa
Today 07:47 AM
» Replies: 8
» Views: 229

Locations of visitors to this page