Thread Rating:
  • 3 Vote(s) - 2 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
speedo cluster help
#1
Hi all am new to the forum since purchasing a berlingo 1.8 multispace
2000 x reg
I have a problem with my speedo cluster

The car says it has done 0000000 miles. and the speedo and the rev gauge are not working,also when you press the trip button the whole unit shuts down and restarts.any help would be gratefully recived also if there is anyone in the leicester / hinckley area witha lexia 3 i would happily pay for the car to be read to save me going to the stealers thnaks in advance

peter
Reply
#2
Hi, It sounds like there is a failure of the Comms line between the Bsi and the cluster. Do any of the warning lights appear when you switch on the ignition? Could be something simple like the connector at the back of the unit has come adrift?
2006 2.0hdi 600 with bench seat.  Cool
Reply
#3
the dash comes on as soon as you open the door then will start beeping and flashing stop then the handbrake warning light will stay on it still does the checks of the airbag ect then they all go out
Reply
#4
(13-10-2013, 04:08 PM)peted Wrote:  the dash comes on as soon as you open the door then will start beeping and flashing stop then the handbrake warning light will stay on it still does the checks of the airbag ect then they all go out

Hi, try taking the instrument cluster out and see if it restores functionality. You will have to take the middle vents out by removing the 3 torx screws, take out the radio, then the other torx screws holding the black trim in place. Then there are 4 more torx holding the instrument cluster in place. Let me know if this helps. Thanks Smile
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
peugeot charger
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 11:28 PM
» Replies: 5
» Views: 132
hello
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 11:16 PM
» Replies: 2
» Views: 42
XTR heater control bulb r...
Last Post:VicG
Yesterday 10:57 PM
» Replies: 0
» Views: 14
Fuel consumption
Last Post:ron
Yesterday 09:41 PM
» Replies: 12
» Views: 275
Rear Wiper Motor
Last Post:minisandfords
Yesterday 08:48 PM
» Replies: 2
» Views: 80
Lower Ball Joint
Last Post:brodfather11
Yesterday 08:38 PM
» Replies: 2
» Views: 69
Bottom Ball joint
Last Post:Andyy
Yesterday 08:26 PM
» Replies: 6
» Views: 82
cutting out HDi 1.6 diese...
Last Post:Col
Yesterday 06:15 PM
» Replies: 18
» Views: 1437
Poor cold startup 1.9
Last Post:Top drive
Yesterday 06:10 PM
» Replies: 34
» Views: 804
starting problem
Last Post:brodfather11
Yesterday 03:32 PM
» Replies: 1
» Views: 41

Locations of visitors to this page