Thread Rating:
  • 5 Vote(s) - 3.6 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Horn not working
#1
Does anyone know why my horn only works when the engine is not running ,as soon as i take the keys out the horn works but nothing when the engine is running sounds very strange to me
Reply
#2
Sounds like you need a BSI re-set.
[fon‌t=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]The Older I get the Better I Was!  Cool [/font]
Reply
#3
Is that something I can do myself ?
Reply
#4
Yes, It's fairly straightforward.
Take a look at these instructions:


Put the driver's window down, lift the bonnet and ensure all equipment is switched off.

Ensure all doors are closed and remove key from the ignition.

Wait for 3 minutes, disconnect the vehicle battery and wait 15 seconds.

Reconnect the vehicle battery, wait a further 10 seconds (do not open doors.).

Switch on the side lights through the driver's window.

Switch on the ignition and check system's functionality.

Hold lock button on key down for 10 seconds.

Remove key open & close door test central locking system.

Start the engine and complete the system's check.

Failure to follow this procedure could result in incorrect operation of many BSI related items.
[fon‌t=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]The Older I get the Better I Was!  Cool [/font]
Reply
#5
Sounds a bit scary that

Do I press the remote lock button with they key in the ignition
Reply
#6
Fair enough! Find a local INDEPENDENT Citroen/Peugeot repairer and give them a ring
and ask them how much to do it. Shouldn't be too bad.....It's what they do all day!

I'm thinking it may also be a bad earth at the steering column but your independent will be able to sort that out easily!

(20-12-2013, 03:54 PM)cstopforth Wrote:  Sounds a bit scary that

Do I press the remote lock button with they key in the ignition

Yes.
[fon‌t=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]The Older I get the Better I Was!  Cool [/font]
Reply
#7
Cheers for all that
Reply
#8
Have a look at my posting on this from another time ...... inc photo ......

http://www.berlingoforum.co.uk/showthrea...light=horn
Reply
#9
Hey thanks Geoff....that's the post I was trying to find!
[fon‌t=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]The Older I get the Better I Was!  Cool [/font]
Reply
#10
Superb Geoff thanks il have a go at that ,,

I like my berlingo very much but it seems like there are allot of problems with them . I had other makes before that never had things like horns not working etc ,
For me it seems like as soon as I get one thing fixed something else brakes ,
Check my posts .
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
1.6 hdi 90bhp Turbo and i...
Last Post:Floydster
Today 07:48 PM
» Replies: 3
» Views: 119
1.6 16v petrol cambelt
Last Post:sks01773
Today 07:37 PM
» Replies: 12
» Views: 228
Heated wing mirrors
Last Post:Trevor
Today 07:06 PM
» Replies: 3
» Views: 76
2025 Diesel Ban
Last Post:Tree
Today 06:17 PM
» Replies: 15
» Views: 321
Hello
Last Post:Johny555
Today 06:04 PM
» Replies: 1
» Views: 16
Roof noise
Last Post:Veitcast
Today 05:48 PM
» Replies: 0
» Views: 22
Fuel consumption
Last Post:Opensauce
Today 05:37 PM
» Replies: 3
» Views: 42
Lexia clone that works wi...
Last Post:kennard
Today 02:59 PM
» Replies: 58
» Views: 1835
Insurance!
Last Post:Opensauce
Today 01:52 PM
» Replies: 10
» Views: 919
12v for lighter front
Last Post:ghost123uk
Today 01:39 PM
» Replies: 13
» Views: 272

Locations of visitors to this page