Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
01 partner problems
#1
Hi everyone :wave:

I've just bought a 01 partner van and with it a few problems, very slow to start ( new battery and starter plugs going in as I type). When it does start not a lot works only oil light on dash, no wipers, no radio, no heaters, no indicators however if I bring the revs up to 2200 all these start to work. Dash lights brighter brake/ door open oil battery light come on as normal and go off as normal.

Can't figure out where to start looking for this problem. Any advice would be helpfully. :brickwall:

It's a 01 partner with a straight diesel engine, think its a dw7 filter on top with4 screws and the air filter down near wheel

Thanks for reading
Brian
Reply
#2
Check battery & all earth connections are clean & tight.Confusedalut:
Strawberry flavoured windows  Dodgy
Reply
#3
Voltmeter on battery, start, watch reading when faults there, then see what happens @2200rpm? Might give you a clue?
Reply
#4
Going to garage in the morning. Will check then. Someone mention it might be going in to limp mode possible due to the diesel back feeding to tank when left parked over night. Did anyone heard of anything like this before?
Reply
#5
Limp mode wouldn't affect vehicle electrics unless battery connections are poor. I agree with Ron and obdtech.
[fon‌t=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]The Older I get the Better I Was!  Cool [/font]
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
New PureTech 110 S&S Flai...
Last Post:Jed Clampit
Today 09:04 PM
» Replies: 3
» Views: 49
What website to pass time...
Last Post:Solent
Today 08:32 PM
» Replies: 0
» Views: 21
Berlingo Parts
Last Post:Sb12
Today 07:56 PM
» Replies: 0
» Views: 25
Rear hub nut torque setti...
Last Post:jj9
Today 07:55 PM
» Replies: 15
» Views: 238
temperatue dial
Last Post:Kokain
Today 05:28 PM
» Replies: 3
» Views: 68
Trip Computer on Type A M...
Last Post:cancunia
Today 03:50 PM
» Replies: 0
» Views: 23
Loud beeping from radio u...
Last Post:nicko
Today 03:49 PM
» Replies: 3
» Views: 110
Ligts won't go off!
Last Post:Berlingos12
Today 02:50 PM
» Replies: 10
» Views: 468
DW8 engine tapping
Last Post:brodfather11
Today 08:30 AM
» Replies: 1
» Views: 74
Washers not working
Last Post:Luis Rosa
Today 07:47 AM
» Replies: 8
» Views: 229

Locations of visitors to this page