Thread Rating:
  • 3 Vote(s) - 2.67 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
delayed igniyion pre heat
#1
hi fellow Berlingo ers, I have resently developed a pre heat delay problem, with a twist! When the ignition is turned on the digital display is very very slow. The "spanner/ sevice interval", then "temperature" then "clock and current mileage" at which point the glow plug symbol comes on then goes out, is now suddenly taking 16 seconds! whereas before it was taking about 5 or 6. I have cleaned and checked the earths, battery to engine and bonnet to body shell. Please, any ideas or suggestions, thanx
[+] 2 users say Thank You to kf onti for this post
Reply
#2
Hola y bienvenidos al foro. Which year and motor do you have??
2010 Berlingo Multispace HDi 110 with FAP. Persamos green.

[Image: ab197646.gif]
Reply
#3
Hello kf onti welcome to the forum
                                     Smile  It's too orangey for crow's It's just for me and my dog  Smile

                                                        Heart Heart Love a lot trust a few  Dodgy
 
                                                        

                                        
Reply
#4
Hi and welcome!! It is important to tell us which model and the year as there are
a few different Berlingos! This sounds like a bad earth somewhere!
[fon‌t=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]The Older I get the Better I Was!  Cool [/font]
Reply
#5
(20-01-2014, 10:35 AM)3rensho Wrote:  Hola y bienvenidos al foro. Which year and motor do you have??

sunny good morning, my berlingo is a 2000 model 1.9 deisel. the problem almosts seems like the electric supply is struggeling and is delaying somehow. thanks

(22-01-2014, 01:31 PM)OlJeffers Wrote:  Hi and welcome!! It is important to tell us which model and the year as there are
a few different Berlingos! This sounds like a bad earth somewhere!
hi and thanks, i ve checked and cleaned the 2 earths i can find, body to bonnet near the hinge and the battery negative terminal, are there any more? i only disconnected, cleaned contact areas, should i lightly grease these areas too to optimise the conntact points? thanks
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Berlingo won't start 2009...
Last Post:brodfather11
Today 06:20 AM
» Replies: 8
» Views: 180
1.6 16v petrol cambelt
Last Post:polar
Today 06:13 AM
» Replies: 1
» Views: 27
Insurance!
Last Post:fcamp
Yesterday 10:52 PM
» Replies: 6
» Views: 830
citroen berlingo desire 1...
Last Post:sks01773
Yesterday 10:47 PM
» Replies: 2
» Views: 41
B9 DPF Tank Top-Up
Last Post:Lighty
Yesterday 10:06 PM
» Replies: 5
» Views: 113
Rear light Cluster
Last Post:Peter Guy
Yesterday 09:57 PM
» Replies: 2
» Views: 31
2012 enterprise berlingo ...
Last Post:CourierJim
Yesterday 09:03 PM
» Replies: 6
» Views: 121
Head gasket failure.
Last Post:Civvic
Yesterday 08:08 PM
» Replies: 13
» Views: 361
At last
Last Post:Gerald Bostock
Yesterday 08:06 PM
» Replies: 9
» Views: 332
Conversion from manual to...
Last Post:Civvic
Yesterday 07:58 PM
» Replies: 1
» Views: 90

Locations of visitors to this page