Thread Rating:
  • 22 Vote(s) - 2.18 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lost Power - Error Code P0402
#1
On my way home from work tonight the car lost power and wouldn´t rev more than about 2500rpm - no engine management lights on. Using Lexia I have fault code P0402 "Exhaust Gas Recycling Flow Incorrect".

So a few of questions:
1. Is this the EGR valve that´s playing up or could it be something associated with it?
2. I cleared the fault and took the car for a quick spin round the block and it now seems to be working properly. Is this problem likely to come back or could it be a one-off glitch?
3. Is it safe to use the car when it goes into "limp home" mode?

Cheers!
How much is the fish?
Reply
#2
1. Either the EGR or the solenoid
2. Who knows???? French electrickery
3. Yes, safe to use just a PITA.

% good starts will usually clear limp mode for "minor" ailments such as these.

Egr's can be troublesome and is worth either removing it to clean it out, or like me, removing it and throwing it away !!
Reply
#3
indeed - van will be lethargic when in limp home, but I'd advise sorting it, as I've had this exact problem with my Transit and it would always pick the time i most needed the power to happen. Let me tell you, pulling out a layby on a busy dual carriageway and losing your power isn't fun at all....

Thanks Ford........
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
2004 Berlino Aerial
Last Post:brodfather11
Today 01:04 PM
» Replies: 4
» Views: 66
Running on chip oil
Last Post:cancunia
Today 09:51 AM
» Replies: 4
» Views: 76
2005 2.0 HDI Siemens pump...
Last Post:cancunia
Today 09:05 AM
» Replies: 1
» Views: 61
1.6 hdi 90bhp Turbo and i...
Last Post:peteh80
Today 06:58 AM
» Replies: 4
» Views: 241
Poor cold startup 1.9
Last Post:Top drive
Today 12:24 AM
» Replies: 40
» Views: 1109
Washers not working
Last Post:Lighty
Yesterday 09:09 PM
» Replies: 11
» Views: 328
Reverse light switch prob...
Last Post:Col
Yesterday 07:22 PM
» Replies: 12
» Views: 288
Fuse is burning all the t...
Last Post:fernandoblas
Yesterday 05:23 PM
» Replies: 12
» Views: 425
HELP! Smashed passenger w...
Last Post:Sootyfoot
Yesterday 04:31 PM
» Replies: 2
» Views: 92
Diagnostic "gear" / Softw...
Last Post:cancunia
Yesterday 04:19 PM
» Replies: 15
» Views: 631

Locations of visitors to this page