Thread Rating:
  • 3 Vote(s) - 3.33 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Both window washers
#1
Hi guys new to lingos so please bear with me. Bought a 2.0hdi 04 model last week but the washers are not working back and front. Checked fuse f14 ok but noticed no power going to fuse holder when stoke is pulled forward and a multimeter is connected to terminals in fuse box. Which I thought would show 12v then the power would go to the washer pump a squirt water. What am I missing here if power was going to fuse I could understand that the pump is knackered but like I said no power to fuse. is the stalk on the steering wheel caput. The wipers work back and front just no water. Thanks for any help. Deano.
Reply
#2
Bump!!! Some one must have an answer to this they made thousands of the buggers Lol
pleeeeeeese.
Reply
#3
The same pump is used for both front and rear. The difference is that you reverse the pump motor via the relays.
Get some one to to operate the wash for the rear wiper (without engine running) and listen to see if you can hear the relay clicking in the engine bay fuse box. If it is check the pump connections under the wheel arch. You will have to remove the plastic lining. :thumbsup:
2006 2.0hdi 600 with bench seat.  Cool
Reply
#4
Wink 
Thanks Rustscrat but that's the problem there is no power going to the fuse box or relay clicking which send me back to the stalk I might strip it down tomorrow if this bloody rain stops. lol
Reply
#5
This should be your diagram. You must have power to the fuse box as your wipers are working.
Is your air bag light lit by any chance ?

   
2006 2.0hdi 600 with bench seat.  Cool
Reply
#6
No warning lights anywhere just the washers. I am not really this clueless with cars but this one has stumped me. I know what you mean about power to fuse box. I will study your diagram and have another look tomozz. cheers buddy.
Reply
#7
Bump!!!!!! Please help getting close to mot and I know it will fail cause of this. Cheers anyone.
Reply
#8
hi  i have a 2001 hdi my washers arnt working to my airbag light is flashing to.
Reply
#9
Hi Gerard its probably the washer pump packed up, check the fuse first. Check with the engine off and press the switch can you hear it working. Check pipe work in case its blocked as well. The pump is situated in the bottom of the washer bottle in the offside front wing. To get at it you need to remove the wheel and wing liner. There are threads on here just have a search.
Are we there yet????? No we fecking ain`t  gggggrrrrrrr
Ex 1.6hdi van now 3 seater 1.4 multispace
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Poor cold startup 1.9
Last Post:Sootyfoot
Today 12:34 PM
» Replies: 37
» Views: 985
Reverse light switch prob...
Last Post:Sootyfoot
Today 12:32 PM
» Replies: 8
» Views: 183
HELP! Smashed passenger w...
Last Post:Sootyfoot
Today 12:21 PM
» Replies: 0
» Views: 10
Berlingo Parts
Last Post:malgpz900
Today 10:20 AM
» Replies: 1
» Views: 58
XTR heater control bulb r...
Last Post:Opensauce
Today 09:19 AM
» Replies: 1
» Views: 71
Trip Computer on Type A M...
Last Post:cancunia
Today 09:18 AM
» Replies: 1
» Views: 51
DW8 engine tapping
Last Post:jj9
Today 01:14 AM
» Replies: 3
» Views: 108
Rear window heater repair
Last Post:Silverberlingo
Yesterday 11:38 PM
» Replies: 0
» Views: 43
New PureTech 110 S&S Flai...
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 09:04 PM
» Replies: 3
» Views: 81
What website to pass time...
Last Post:Solent
Yesterday 08:32 PM
» Replies: 0
» Views: 56

Locations of visitors to this page