Thread Rating:
  • 3 Vote(s) - 4.67 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Intermittent speedo reading?
#1
Question 
Afternoon guys,

Just got a small issue with our '04 HDi Berlingo and was after some advice, please.

Randomly, the speedo needle simply drops to zero - regardless of driving around town or being on the motorway. There doesn't appear to be any pattern as to when and why it does it (weather conditions - warm/cold - travelling speed (as mentioned) - what gear its in etc).

It remains at zero for approx 30secs or so, then picks up and indicates the current speed. It doesn't do this every time the Berlingo is driven and it can do it within half a mile of setting off - or over an hour into a journey.

Any help or assistance of what I can look into with fixing it would be much appreciated. I'm just really puzzled as to the randomness of it as surely if a speedo cable was damaged or disconnected, the speedo would constantly read zero MPH?

Cheers,
Darren.
Reply
#2
The speedo is driven electronically from a sensor located near the differential on the gearbox. It has a plug with 3 wires going to it. Bit of a cow to get to but check that this connection is is ok and not corroded etc. Confusedalut:
2006 2.0hdi 600 with bench seat.  Cool
Reply
#3
Thanks for the response on that Smile

When you say it's located near the diff, is it only accessible from underneath the Berlingo? Or can it be reached from above via the engine bay?

Cheers,
D.
Reply
#4
With the Hdi's there's not a lot of space from over the top.
I found mine was easier to get to from underneath. :thumbsup:
2006 2.0hdi 600 with bench seat.  Cool
[+] 1 user says Thank You to Rustscrat for this post
Reply
#5
(17-02-2014, 02:22 PM)Rustscrat Wrote:  With the Hdi's there's not a lot of space from over the top.
I found mine was easier to get to from underneath. :thumbsup:

Great stuff - I'll have a try from underneath then. The speedo dropped to zero again today!

Cheers,
D.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Rear light Cluster
Last Post:Peter Guy
Today 08:01 PM
» Replies: 5
» Views: 110
1.6 16v petrol cambelt
Last Post:sks01773
Today 07:27 PM
» Replies: 16
» Views: 359
Poor cold starting. Whats...
Last Post:Top drive
Today 07:02 PM
» Replies: 6
» Views: 74
Roof noise
Last Post:Opensauce
Today 06:39 PM
» Replies: 5
» Views: 110
12v for lighter front
Last Post:Matija Danko
Today 05:15 PM
» Replies: 19
» Views: 390
Fuel consumption
Last Post:ron
Today 04:30 PM
» Replies: 7
» Views: 133
Lexia clone that works wi...
Last Post:kennard
Today 04:22 PM
» Replies: 60
» Views: 1900
Repair a manual winder wi...
Last Post:cancunia
Today 03:31 PM
» Replies: 1
» Views: 35
lubricating door
Last Post:cancunia
Today 03:25 PM
» Replies: 4
» Views: 119
Door locking but unlocked
Last Post:ricc
Today 02:25 PM
» Replies: 4
» Views: 91

Locations of visitors to this page