Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
over heating
Just done a cam belt change on my 1.9 d berlingo (including water pump) On completion fired up first time and left it idling for 15mins and again no problem. Took it on a short run and by the time I got home it was coughing and spluttering. I noticed that thee temp gauge was higher than usual. never had this problem before. I'm guessing the miss fire is due to the hotter than normal engine temp? Could it be that I haven't fully bled the air from the water system?.......... or something worse? Surely if it was a timing issue it would be miss firing from the start?:eek:
Help pleaseConfusedcratch:
Kind regards
The problem is likely to have been introduced by yourself so start simple, check fluids, bleed the system and if there is nothing found then make a simple check of the timing by inserting the locking pins.
Peace of mind is worth a mint and the above won't take long or require any more than the simplest of strip downs.
[+] 1 user says Thank You to geoff for this post
Starts up first time and runs well. untill it gets hot and then it starts miss firing? Grrrrrrrrrrrrrrrrr
Did what you suggested Geoff,found timing slightly out. Locked fly wheel an
adjusted cam and fuel pump to bring in line, refit cam belt and job done.

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.



Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Injectors and B9 series.....
Last Post:Opensauce
Today 06:55 AM
» Replies: 1
» Views: 39
2004 2.0HDi Cruise Contro...
Last Post:brajomobil
Today 06:29 AM
» Replies: 1
» Views: 50
Radio not working and ele...
Last Post:pscotty
Today 04:02 AM
» Replies: 0
» Views: 21
splayed rear wheels
Last Post:jj9
Yesterday 10:36 PM
» Replies: 7
» Views: 103
Dandav1985's Mk3 Berlingo
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 10:16 PM
» Replies: 8
» Views: 243
Bump and Run - Am I right...
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 10:13 PM
» Replies: 11
» Views: 161
Still on the elusive 4x10...
Last Post:doofer
Yesterday 08:47 PM
» Replies: 3
» Views: 135
Car smell...
Last Post:doofer
Yesterday 08:03 PM
» Replies: 1
» Views: 82
Dead BSI unit?
Last Post:Kez
Yesterday 07:22 PM
» Replies: 4
» Views: 117
srceen wash pump.
Last Post:landcrab
Yesterday 07:18 PM
» Replies: 7
» Views: 204

Locations of visitors to this page